Hlavní obsah

Ženevský autosalon kvůli koronaviru nařizuje kontroly personálu

Novinky, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Všechny blížící se velké akce včetně veletrhů jsou v ohrožení, ženevský autosalon nevyjímaje. Organizátoři zatím paniku brzdí a prohlašují, že zvýší bezpečnostní opatření. Vystavovatelé mají například povinnost zkontrolovat personál.

Foto: Marek Bednář, Novinky

Ženevský autosalon z horního patra stánku Škody v roce 2018

Článek

V úterý přišla ze země helvétského kříže zpráva o prvním nakaženém koronavirem. S tím, jak nemoc bují v nedaleké severní Itálii, vyvstává otazník nad blížícím se ženevským autosalonem. Ten své brány pro odbornou veřejnost otevírá 3. března.

"V souvislosti s epidemií koronaviru, která postihuje Čínu, společnost Palexpo SA pečlivě sleduje situaci a její možné důsledky," uvedlo v tiskovém prohlášení ženevské výstaviště.

"Organizátoři vybízejí vystavovatele z ohrožených oblastí, aby zajistili, že jejich zaměstnanci projdou nezbytnými kontrolami a nevykazují žádné příznaky infekce do 14 dnů před jejich příjezdem do Švýcarska, aby se předešlo riziku rozšíření," uvádí organizátoři.

Jak se chovat při podezření na koronavirus a jak chránit sebe i okolí

Koronavirus

Výstaviště dále uvádí, že je v pravidelném kontaktu se švýcarským ministerstvem zdravotnictví a jeho lékařským poradcem, aby vytvořili sanitární akční plán, uskutečnitelný v reálném čase.

Restrikce kvůli koronaviru postihly už i velký mobilní kongres v Barceloně, odsunut byl veletrh Light + Building ve Frankfurtu nad Mohanem či pekingský autosalon.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám