Hlavní obsah

Volkswagen ukazuje nový Golf GTD, na dieselového rychlíka nezapomněli

Novinky, laz

Nový Golf dostane verzi GTD, i přes celospolečenské zaříkávání černé pistole. Vznětový derivát osmé generace Golfu je znám už delší dobu, nyní se můžeme podívat na designérskou črtu přídě.

Foto: Volkswagen

Volkswagen Golf GTD

Článek

Nikdo by se pravděpodobně nedivil, kdyby se v dnešní době, kdy je diesel skoro už sprosté slovo, na GTD v osmé generaci Volkswagenu Golf zapomnělo. Jenže ve Wolfsburgu se této varianty nevzdají, což oficiálně potvrzují první črtou přídě.

Volkswagen Golf s 333 koňmi? Uniklá fotografie láká na vrchol osmé generace

AutoMoto

Vidíme na ní specifické denní svícení s pěti diodami na každé straně. Připomíná poslední modely Renault Sportu s LED šachovnicí v podobných místech. Nechybí ani typická šedá lišta mezi světlomety a nápis GTD.

Na podrobnější informace o technice jsou zatím ve Volkswagenu skoupí. Pod kapotou bychom se podle spekulací měli dočkat dvakrát přeplňovaného dvoulitrového TDI o výkonu kolem 200 koňských sil.

Osmá generace Golfu přichází do Česka. Základ startuje pod hranicí půl milionu

AutoMoto

Sériová verze se představí na autosalonu v Ženevě od 5. do 15. března. Letos čekejme hodně premiér derivátů nového Golfu. Krom GTD dorazí i zážehové GTI, plug-in hybridní GTE, dobrodružný Alltrack či vrcholná varianta R.

Reklama

Související témata:

Související články

Volkswagen ukazuje nové Caddy

Nejmenší zástupce modelové řady užitkových Volkswagenů Caddy se podruhé ukazuje na designérských návrzích. Před premiérou tak vidíme mnohem reálnější obraz...

Anketa o světové auto roku zná své finalisty

Na automobilovém veletrhu v indickém Novém Dillí bylo vybráno deset finalistů do ankety o Světové auto roku. Své finalisty znají i další kategorie. Dvě česká...

Výběr článků

Načítám