Hlavní obsah

Volkswagen poodhaluje Golf GTI, bude mít obrovskou tlamu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový Golf GTI se odhalí na ženevském autosalonu po boku svého dieselového sourozence, modelu GTD. Automobilka to oznámila spolu s prvním obrázkem přídě vozu a hrstkou informací.

Foto: Volkswagen

Tohle je nový Golf GTI.

Článek

Nový Golf GTI bude mí v předním nárazníku ohromnou voštinovou mřížku a za příplatek také svítící linku přes celou šířku přídě, uvádí tisková zpráva Volkswagenu a obrázek k ní připojený. Hotové auto uvidíme na ženevském autosalonu zkraje března.

Nové GTI má být „ryzím, inteligentním a nadřazeným hi-tech sporťákem pro digitální dobu”. Podle VW jeho DNA, tedy silný benzínový motor, přední pohon a červená linka přes masku chladiče, zůstala stejná, ovšem byl „digitalizován” a „zasíťován”, což ho „katapultovalo do budoucnosti”.

Osmá generace Golfu přichází do Česka. Základ startuje pod hranicí půl milionu

AutoMoto

Dost ale marketingových řečí, pojďme z toho vytáhnout to podstatné. Kromě masivní mřížky a dvou pětic LEDkových světýlek v ní má GTI mít ve standardu digitální přístrojový štít, volant s dotykovým ovládáním a systém elektronické komunikace s ostatními vozidly.

Volkswagen ukazuje nový Golf GTD, na dieselového rychlíka nezapomněli

Autosalon Ženeva

Z jízdních pomocníků bylo zatím zmíněno jen asistované řízení pro rychlosti až do 210 km/h, ovšem dá se očekávat, že na palubě bude armáda dalších hlídačů, jak je v dnešních autech obvyklé. Po debutu v Ženevě si ale na příchod na trh dost počkáme, říká Volkswagen - GTI bude k mání až v druhé polovině letošního roku.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám