Hlavní obsah

Budoucnost podle amerického Volkswagenu

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tým vysoce kreativním designérů z Volkswagenu připravil svou vlastní studii, která by měla ukazovat vývoj vozů v budoucnosti. Na vůz byly použité nejmodernější technologie jak na konstrukci, tak na pohon.

Článek

Volkswagen Nanospyder Concept získává energii z palivových článků, tak i solárních panelů. Elektřina se převádí do motorů, které by byly uloženy po jednom v každém kole.

Karoserie, pokud se o něčem takovém dá mluvit, je vyrobena z programovatelného organického nanomateriálu. Výhodou je extrémně vysoká pevnost a díky použití nanotechnologie také snadná výroba. Organický materiál totiž lze vytvarovat v měkkém stavu do požadovaného tvaru a díky "naočkování" pak jednotlivé molekuly následně řetězovou reakcí ztvrdnou. Navíc materiál působí sám o sobě jako zdroj elektrické energie, která je dodávána do pohonného systému.

Samozřejmě, že toto je vize budoucnosti a technologie zatím nepřeje takovýmto materiálům. V budoucnu by se ale mohly prosadit, pokud bude po jejich použití vysoký zájem.

Američtí designéři vůz nyní připravují a představí ho na designérské soutěži v Los Angeles 30. listopadu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám