Hlavní obsah

TVR se stěhuje do Itálie

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britský výrobce sportovních automobilů TVR se stěhuje. Jenže ne tak, jak předesílal ještě na konci července, ale rovnou do Itálie. V Blackpoolu tak TVR definitivně končí a Bristol Avenue definitivně skončí.

Článek

Nikolaj Smolenskij, majitel značky TVR se rozhodl, že ukončí výrobu vozů v Anglii poté, co nedokázal najít prostor pro snížení nákladů. Dohodl se tak s firmou Bertone o spolupráci. TVR tak nyní budou mít visačku Made in Italia, i když ne na všem.

Motory, převodovky a spojky zůstanou ve výrobě ve Velké Británii. Jejich výroba se však přesune do nového sídla, které se nyní staví v průmyslové zóně v Blackpoolu [celá zpráva].

TVR bude i nadále nabízet všechny své řady, ale Tuscan, Tuscan Convertible a Sagaris budou důkladně přepracovány. Jejich premiéra by se měla odbýt na ženevském autosalonu už příští rok. Podle zahraničního tisku se spekuluje také s návratem nejúspěšnějšího vozu nedávné minulosti TVR Cerberra.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám