Hlavní obsah

Daedalus Concept roztáhl křídla fantazie

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Royal College of Art je jednou z nejprestižnějších škol v designu na světě. Projevuje se to v tom, že téměř každý žák je nositelem několika ocenění za design ještě předtím, než do školy vstoupí. Tam ale své sbírky vyznamenání ještě násobí. Jako například Jonathn Punter za svůj rodinný automobil Daedalus.

Článek

Čtyřiadvacetiletý Punter získal cenu za Nejlepší koncepční vůz roku 2006, který sponzoroval Bentley. Dnes si může být tento žák jist, že jemu bude náležet nejen cena a finanční odměna, ale i místo v designérském středisku Bentley, pokud se pro něj v budoucnu rozhodne.

Daedalus je automobil tvaru tak netradičního, jak si jen dokážete představit. Karoserie je celoskleněná a disponuje čtyřmi sedadly - přední dvě pro rodiče, zadní pro děti. Celý koncept je založen na interakci s životním prostředím, vytváření vlastního prostoru a podtržení rodinného charakteru. Vůz je doplněn například otočnými, či zadními vyndavacími sedadly, které mohou být postaveny i mimo vůz. Ostudu by neudělaly jistě ani v interiéru futuristického obývacího pokoje.

Koncept není zatím postaven ani na kola ve zmenšeném měřítku - všechno co vidíte je pouze vyrenderovaný model v programu Maya od Autodesku s využitím speciálního programu ARTVPS na podporu hran.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám