Hlavní obsah

Renault Alpine možná znovu ožije

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když skončila výroba sportovního modelu Renault Alpine, prodala firma toto jméno soukromému nadšenci, který chtěl vyrábět vozy dál pod svým jménem. Nikdy však na to neměl peníze a Renault se rozhodl jméno koupit zpět. Nyní možná chystá nástupce, který by mohl navázat na svou slavnou minulost.

Článek

Na konci let osmdesátých a začátkem devadesátých uvadala sláva jména Alpine. Už to nebyla ta zlatá éra sportovního vozu, který závodil na všech okruzích Evropy. Renault tak od výroby vozu upustil. V současné době se však spekuluje na tím, že se možná dostane na nový sportovní vůz.

Nedávno jsme psali, že Renault chce představit automobil konkurující modelu TT [celá zpráva]. Jenže není všem dnům konec - Renault netouží pouze zlepšit své výrobní náklady a kvalitu, ale také se posunout kousek výš po "hodnotovém" žebříčku. Zdá se, že touží jít po stopách německého koncernu Volkswagen, který se stále snaží zlepšit svou image a zrušit vizáž "lidového" vozu.

Renault Alpine nové generace by mohl být představen na autosalonech v roce 2008. Zatím by to byl pouze koncept, ale zakoupení jména zpět jasně naznačuje, že s vozem to myslí automobilka vážně. Podle prvních odhadů by měl automobil vypadat jako kříženec Bugatti, Ferrari a staré Alpiny. Otázkou však zůstává, jestli vzhled designéři nepřiblíží více té nejstarší verzi Renaultu Alpine.

Reklama

Související témata:

Související články

Renault chce útočit na Audi TT

Francouzský výrobce Renault se rozhodl, že změní svou image z výrobce rodinných automobilů na trochu exkluzivnější. I když tu už podobné snahy byly...

Výběr článků

Načítám