Hlavní obsah

Renault chce útočit na Audi TT

Novinky, Jan Čech

Francouzský výrobce Renault se rozhodl, že změní svou image z výrobce rodinných automobilů na trochu exkluzivnější. I když tu už podobné snahy byly (viz nepovedený Vel Satis), nyní chce značka zaujmout novou pozici na trhu sportovních automobilů.

Článek

Na ženevském autosalónu byl představen koncept Altica. [celá zpráva] Ten zaujal netradičním designem zadní části, kdy v posledním sloupku byly zabudovány šachovnicově malá okénka, zvyšující prosvětlení interiéru.

Právě tento vůz by měl podle magazínu Auto Express přijít do sériové výoby, a to dokonce už před rokem 2009. Jeho hlavním úkolem by mělo být "ukradení" zákazníků vozu Audi TT. Ty by totiž mohlo přestat bavit jezdit v kupé. Altica nabídne při sportovním image čtyři místa a ještě spoustu prostoru pro náklad. Podvozek bude pocházet z nového Renaultu Laguna.

Pod kapotou se uhnízdí třílitrový zážehový šestiválec o výkonu 155 kW a stejně objemný turbodiesel se 130 kW. Nelze vyloučit ani sportovní verzi, která by mohla dostat dvoulitrový přeplňovaný čtyřválec s výkonem 165 kW, známý ze současného Méganu Sport. I ten by však mohl být slabý na sportovní vůz, který má konkurovat "té-téčku", takže se raději nechme překvapit.

Reklama

Související témata:

Související články

Renault Altica: Potopte se do designu

Blížící se ženevský autosalon eskaluje příliv motoristických novinek. Každá automobilka se snaží před výstavou ukázat alespoň jeden model či koncept, který...

Výběr článků

Načítám