Hlavní obsah

Monstrum na kolech v podání Ducati Monster 695

Novinky, Jan Čech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fanoušci značky Ducati se mohou radovat. Známý model Monster 620 sice končí, ale nahrazuje ho ještě silnější Monster 695. Nový je především motor - vzduchem chlazený dvouválec s desmodromickým rozvodem a výkonem 53,7 kW.

Článek

"Naháč" z produkce italské značky Ducati se jménem Monster se stal velmi oblíbeným. Jeho předností jsou silný motor, tuhý rám a jistý podvozek a přitom hodně dobré zážitky z jízdy. Říká se, že na Ducati si musí řidič všechno zasloužit - u Monsteru to platí dvojnásob.

Nová generace se po vizuální stránce moc neliší. Nejvýraznější změnou je absence předního štítku, který ale podle zkušeností fungoval tak maximálně do 120 km/h. Jsou také širší řídítka a trochu změněná pozice řidiče.

Hlavní změnou je však motor. Dvouválec o objemu 695 ccm svírající úhel 90° má mnohem větší výkon - o celých deset koní. Nyní disponuje 53,5 kW při 8500 ot./min. Maximální točivý moment se zvedl z původních 56 N.m na 62 N.m při 6750 ot./min. Monster 695 má suchou hmotnost 168 kg a rozvor 1440 mm.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám