Hlavní obsah

Korupce naopak při policejní kontrole. Řidič banánu dostal peníze od policisty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtete a vidíte správně – auto na fotografii skutečně připomíná banán. Jeho řidič se může pochlubit poněkud unikátním zážitkem z kontaktu s policií – dostal totiž od policisty peníze. Pravděpodobně jako příspěvek na misi, kterou banánové auto plní.

Foto: Profimedia.cz

Banánové auto Steva Braithwaita na fotce z roku 2014

Článek

Stává se, že se někdo pokouší podstrčit policistovi nějaké peníze, aby se vyvlékl z přestupku. Steve Braithwaite, občan amerického Michiganu původem z anglického Oxfordu, ovšem zažil opačnou situaci – dostal peníze od policisty.

Podle pár dnů staré zprávy amerického zpravodajského webu MLive se to stalo 27. října, chvíli poté, co ve svém autě vyrazil na cestu do Texasu.

Přímé srovnání Octavií aneb Jak moc nová škodovka narostla

AutoMoto

Ovšem jeho auto není vůbec obyčejné – je to velký banán. Braithwaite ho před několika lety postavil z Fordu F-150 ročníku 1993 a poutá s ním obrovskou pozornost. Takže se není čemu divit, že byl policista zvědavý.

Foto: Ford

Ford F-150

Samozřejmě se vyptával na spoustu věcí o autě a zjistil, že Braithwaite s ním už sjezdil celé Spojené státy, že pro nocleh využívá couchsurfingu a že si na provoz auta vydělává tím, že za peníze vozí lidi jako při atrakci. Zejména u dětí je jeho banánové auto ohromně populární.

Když policista vracel řidiči průkaz s přáním šťastné cesty, byl zabalený ve dvacetidolarové bankovce.

„Říkal jsem si, proboha, to je dvacetidolarovka, byl jsem šokován,” popsal Braithwaite. Přesný důvod, proč zhruba 460 korun dostal, se asi nedozvíme. Dost pravděpodobně to byl prostě příspěvek na cestu z dobré vůle.

„Musel si přečíst ceduli vzadu,” píše Braithwaite na Instagramu.

Kromě cestování po USA se účastní také různých přehlídek alegorických či jinak komických aut a občas sbírá ceny. Sepsal také knihu pro děti o cestách, trampotách a soužení banánového auta, ke které nyní ilustrátor vytváří obrázky.

Braithwaite dodává, že s banánem jel nejrychleji 85 mph (137 km/h), ale prý to mohlo být i více, protože tachometr ukazuje nejvýše 85 mph.

A že s délkou téměř sedmi metrů je jeho vůz nejdelším banánovým autem na světě, to uznala i Guinnessova kniha rekordů. Ale protože je unikátní, je podle Braithwaita také nejkratším banánovým vozem na světě.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám