Hlavní obsah

Těchto pět aut stálo 171 milionů. Koupil si je jeden člověk

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Posledních pět „superaut” Fenyr SuperSport Launch Edition si pořídil japonský byznysmen Tetsumi Shinchi. Jeden kousek přitom stojí přes 34 milionů korun. Proč?

Foto: W Motors

W Motor Fenyr SuperSport

Článek

Libanonská automobilka W Motors vyrobila prvních pětadvacet kousků svého vozu Fenyr Supersport. Svého majitele čerstvě našlo posledních pět - a je to jeden člověk.

Japonský byznysmen Tetsumi Shinchi koupil plnou pětinu vyrobeného množství, kus za 1,5 milionu dolarů, tedy asi 34,23 milionu korun. Celkem tedy za auta dal 171 milionů korun.

Shinchi už ve své garáži řadu zajímavých kousků má, a to včetně předchůdce tohoto modelu, nazvaného Lykan Hypersport. Nebo neskutečné auto Devel Sixteen, jehož vidlicový šestnáctiválec dává tři tisíce koní.

Foto: W Motors

W Motors Fenyr SuperSport

Ovšem ani Fenyr SuperSport není žádné ořezávátko. Kokpit je tvořen hliníkovou skořepinou, na kterou jsou připevněny panely z uhlíkového kompozitu. Pod kapotou je plochý šestiválec od Porsche, který upravila firma RUF. Objem 3,8 litru a přeplňování dává dohromady výkon 581 kW (780 koní) a točivý moment 959 N.m.

Všechna síla putuje jen na zadní kola, a to převodovkou s duální spojkou. Auto má pouhých 1349 kg váhy, a tak se nemusí motor tahat s ničím těžkým. Na stovku tak zrychlí za 2,8 sekundy a maximální rychlost je 400 km/h.

Japonský podnikatel si na auta hodnou chvíli počká. Oficiální představení všech se totiž uskuteční v roce 2021 na autosalonu ve Fukuoce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám