Hlavní obsah

Americká ikona přichází ve speciální edici. Bude k mání jen v Evropě

Když se objeví zprávy o tom, že nějaké americké auto bude mít nějakou speciální edici, dost často se k ní v Evropě člověk oficiální cestou nedostane. V případě edice Mustang55 oblíbeného pony caru značky Ford to bude naopak - bude k mání pouze v Evropě.

Foto: Ford 2x

Ford Mustang55

Článek

Čtete správně, opravdu se jmenuje „Mustang55” a opravdu bude k mání jen na starém kontinentě. Podívejte se na fotky, jednoznačně ukazují evropskou verzi Mustangu. A z názvu lze snadno odvodit, jaké výročí tahle legenda slaví.

Ford Mustang přišel na trh před pětapadesáti lety, přesněji v dubnu roku 1964. Ten úplně první prodaný má dokonce docela zajímavou historii. Loni automobilka slavila deset milionů vyrobených kusů speciálním modelem, který však existuje v jediném exempláři.

Foto: Ford

Ford Mustang55

Mustang55 je však edice, není to jediné auto. Proti „běžným” mustangům toho však nemá mnoho navíc - tisková zpráva hovoří o černé střeše, pruzích na kapotě, znáčcích, odlišných 19” kolech a černých mřížkách v předním nárazníku.

V kabině to je podobné - tedy podle tiskové zprávy, protože obrázky Ford neposkytl. Je tu karbonové obložení palubní desky, odlišné prošívání kůže na středové konzoli a odlišné koberečky. Zajímavější je unikátní hlavice voliče automatu či řadicí páky manuální převodovky - podle toho, který „špajz” zvolíte.

Na výběr je u této edice i dále. Mustang55 můžete mít s pětilitrovým osmiválcem Coyote a plátěnou skládací střechou, jako jsme ho loni testovali, anebo s pevnou střechou - 2,3l čtyřválec EcoBoost není součástí speciální edice.

Pro připomenutí, pětilitr Coyote dává 450 koní a 529 N.m, s 10st. automatem na stovku zrychlí za 4,5 s a jeho maximálka je 250 km/h. Mustang GT fastback s ním stojí nejméně 1 291 990 korun; cena speciálky Mustang55 ještě nebyla oznámena.

Reklama

Výběr článků

Načítám