Hlavní obsah

Další rodinné MPV před popravou. Volkswagen Golf Sportsvan skončí bez nástupce

Novinky, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příkladů je hned několik. V nedávné době to mezi kompaktními MPV schytaly třeba Hyundai ix20 nebo BMW 2 Active Tourer. Nyní Volkswagen oznamuje, že čekat nemáme ani nástupce Sportsvanu.

Foto: VW

Volkswagen Golf Sportsvan (2014)

Článek

Dříve to byl Golf Plus, v poslední generaci získal modernější označení Sportsvan. Každopádně karoserie klasického MPV jako taková módní není – není totiž zbytečně zvýšená, komicky drsně vyhlížející a neubírá na praktičnosti a jistotě v zatáčkách. Jako je tomu u crossoverů. Proto je v dnešním podivném automobilovém světě odsouzen k zániku.

Sportsvan nástupce postaveného na novém Golfu, který se odhalí letos na podzim, nedostane. Pro britský Autocar to potvrdil šéf marketingu automobilky, Jürgen Stackmann. Volkswagen se prý i tímto krokem snaží zjednodušit svou nabídku.

Něco jako MPV ale možná Volkswagen ve svém portfoliu přeci jen udrží. Na pořadu dne podle zákulisních spekulací není ani přímý nástupce Sportsvanu ani většího Touranu. Ale oba by mohl nahradit jediný model. Nebude překvapením, pokud půjde o rodinného křížence, kam už například Renault nasměroval svůj Espace a Scénic.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám