Hlavní obsah

BMW postavilo obří pick-up, základy má v X7

Novinky, laz

BMW už si párkrát s pick-upy hrálo, třeba u M3 generace E90. Nyní, dostala montérky řada X ovšem opět jen v rámci konceptu. Na sériovou výrobu podobné auto šanci nemá.

Foto: BMW 3x

Studie X7 Pick-up se předvádí s naloženým motocyklem.

Článek

Návštěvníci letošní akce BMW Motorrad Days uvidí, kromě celé řady speciálních motocyklů, i jednu skutečně exkluzivní záležitost – BMW X7 Pick-up. Za unikátní přeměnou stojí podobně jako u Škody Mountiaq stážisté, kteří ji provedli ve spolupráci s divizemi stavby koncepčních vozů a modelování v mnichovské továrně BMW.

Vozidlo je postaveno na základě modelu BMW X7, nejluxusnějšího a nejnovějšího přírůstku do rodiny BMW X. Jedinečný vůz kombinuje techniku modelu BMW X7 xDrive40i o výkonu 250 kW, tedy 340 koní, s konceptem pětimístného luxusního pick-upu.

Foto: BMW

Karoserie je prostě uříznuta za zadními dveřmi.

Ručně vyrobená nákladová plocha se vyznačuje povrchem z leštěného dřeva, praktické je výškově nastavitelné dvouúrovňové vzduchové odpružení a nechybí ani mnoho špičkových detailů výbavy. Přestavbu dotváří motocykl BMW F 850 GS umístěný přímo na nákladové ploše.

Foto: BMW

Korba má dřevěné obložení.

Délka nákladové plochy se mění od 140 cm pokud je zavřená, až po 200 cm při otevřeném stavu. Díky využití uhlíkových kompozitů na střeše, zadních dveřích a zadním výklopném víku bylo možné proti sériovému modelu dosáhnout úspory dalších 200 kg, a to i přes fakt, že karoserie je o 10 cm delší.

Je však jasné, že něco takového ve skutečnosti Bavoři v plánu nemají. I když zvěsti o opravdovém off-roadu, který by vznikal ve spolupráci s Toyotou pro východní trhy, tady rozhodně jsou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám