Hlavní obsah

Bentley si ke stoletému výročí nadělí koncept, má být budoucností vozů GT

Novinky, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na stoleté výročí od založení automobilky Bentley připadá datum 10. července 2019. Právě tehdy se v rámci oslav odhalí i exkluzivní koncept nazvaný EXP 100 GT. Má to být klasické elegantní GT, ovšem s moderními prvky.

Bentley EX 100 GT koncept - upoutávkaVideo: Bentley

 
Článek

Bentley začíná poutat na představení nového konceptu. Z vozu EX 100 GT zatím vidíme jen nástupní práh a krátký zastřený záběr na videu. Další informace ale přece jen unikají. Podle respektovaného britského magazínu Autocar bude vůz na vodík.

Počítat také máme například s vysokou úrovní autonomního řízení. To vše souvisí s tím, že ač má být studie v základu především tradičního charakteru, jak se ke stylizovanému B sluší a patří, má také představovat budoucnost vozů této kategorie. Tedy takzvaných gran tourerů, GT.

„Je to pohled do budoucnosti. Nechceme stavět vesmírnou loď, ale udělat něco, o čem lidé okamžitě budou vědět, že je to Bentley. Je to nejen designová vize, ale také vize naší značky jako takové,” vysvětluje pro Autocar designér Bentley Stefan Sielaff.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám