Hlavní obsah

Ford Ranger Raptor nejspíš získá konkurenta od Mitsubishi

Právo, laz

Mitsubishi pravděpodobně pracuje na sériové verzi drsné L200 Absolute. Původní koncept se objevil v patentových nákresech. Vůz se zvýšeným odpružením a agresivnějším designem by mohl být doplňkem k chystanému faceliftu.

Foto: Mitsubishi 3x

Triton Absolute známe zatím jen jako koncept.

Článek

Mitsubishi L200 ještě letos na podzim vstoupí na trhy ve výrazně modernizované verzi. Doprovodit by ji mohla také drsnější varianta. Magazín Car Advice zveřejnil snímky z australského patentového úřadu, které připomínají nedávný koncept Triton Absolute. Ten vidíte na přiložených fotkách. Pod názvem Triton se mimo Evropu právě L200 prodává.

Foto: Mitsubishi

Světlá výška byla výrazně zvýšena.

Nedávno zkoušený Ford Ranger Raptor by tak dostal přímého konkurenta. L200 totiž v rámci faceliftu dostane inovovaný 2,2litrový vznětový čtyřválec. Úpravy designu a techniky se mají Raptoru rovněž podobat, čekejme tedy polozávodní tlumiče, zvýšenou světlou výšku, rozšíření pomocí blatníků anebo speciální střešní nosič.

Foto: Mitsubishi

Koncept měl dokonce i karbonové víko korby.

Zkrátka by se mělo jednat přesně o to auto, se kterým se odvážíte přes duny nikoli přejíždět, ale vyloženě skákat. Zatím není jasné, jestli se upravená L200 skutečně bude prodávat, natož zda tomu tak případně bude i jinde než u protinožců.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám