Hlavní obsah

To nejzajímavější ze startu automobilové slavnosti Legendy

Právo, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek 17. května své brány otevřel šestý ročník automobilové slavnosti Legendy. Podruhé v areálu holešovického výstaviště v Praze. Letošním tématem jsou vozy americké produkce. Akce potrvá do neděle.

Foto: Milan Lažanský, Právo

Hlavní vstup je ryze americký.

Článek

Stejně jako za dob prvních ročníků Legend, které se konaly v areálu bohnické léčebny, se i druhý ročník, který již najdete v Holešovicích, motá kolem srovnání legendárních a nových vozů. Takto pojaly své stánky i automobilky, jejíž zastoupení tu také najdete. Jde například o Jaguar, Land Rover, Mercedes-Benz, Toyotu nebo koncern FCA v čele s Jeepem, Fiatem nebo Alfou Romeo. Stoleté výročí pak stylově slaví Citroen.

Nejvíce jsou však zastoupeny nadšenecké kluby, které mnohdy nastavují zrcadlo novým modelům. Hlavním tématem, které vás zaujme už u hlavního vchodu, jsou americké vozy. Především ty historické, včetně řady mustangů či velkých amerických korábů z dob ropného přebytku.

V hlavní budově výstaviště je pavilon rychlosti, kde zaujmou supersporty v čele s Fordem GT - tím původním, který dráždil v šedesátých letech tovární Ferrari v Le Mans, ale i novodobou druhou generací. V pavilonu elegance pak najdete vrchol luxusu, novou generaci Rolls-Royce Phantom, ale i trojici moderních Bugatti - dva Veyrony a nový Chiron.

Foto: Milan Lažanský, Právo

Jaguar XE SVO Project 8

Jako doprovodný program je připraven freestyle motokros s Petrem Pilátem a bratry Podmolovými. „Bohužel vlivem nového termínu, který se kryje hned se třemi významnými domácími akcemi v motorsportu, jsme museli letos upustit od realizace exhibičního okruhu. Někteří závodní jezdci však přislíbili statickou účast alespoň v neděli. Přesto by neměli chybět například účastníci soutěže Dakar. Exhibiční okruh však nahradíme tzv. Grand Tour, tedy prezentační jízdou vybraných pětadvaceti historických a novodobých vozů,“ doplnil úpravy programu slavnosti Lubor Kos.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám