Hlavní obsah

Honda zveřejnila jméno svého prvního elektromobilu, dlouho asi přemýšlet nemuseli

Právo, laz

Honda se do světa elektromobility chystá s novým modelem E. Japonci oficiálně potvrdili tento jednoduchý název pro vůz, který se silně inspiruje populárním hranatým konceptem.

Foto: Honda 4x

První elektrická Honda dostane prosté jméno E.

Článek

Téma elektromobility bylo u Hondy dlouho spíše okrajové. Japonci se, podobně jako konkurenční Toyota, soustředili spíše na hybridy, experimentálně i na vodíkový pohon.

Ovšem doba elektrická již u značky se stylizovaným písmenem H brzy nastane. A bude to s vozem písmene E, a tak novinku již můžeme poprvé jmenovat exaktně.

Foto: Honda

Honda Urban EV Concept

Foto: Honda

Honda Urban EV Concept

Poté, co na frankfurtském autosalonu v roce 2017 Honda uvedla vřele přijatý koncept Urban EV, letos ve švýcarské Ženevě na začátku března jsme viděli předprodukční verzi tohoto malého elektromobilu.

Ještě dříve se Honda podělila i o vizualizaci interiéru. Ten má k sériové podobě velmi blízko. Displej rozdělený na více segmentů se táhne od volantu až ke spolujezdci. Zaujmou i boční obrazovky. Jako kdyby patřily digitálním zpětným zrcátkům.

Foto: Honda 3x

Interiér budoucího elektromobilu vypadá opravdu futuristicky, přesto uvěřitelně.

Vůz spadající do segmentu B bude soupeřit například s Renaultem Zoe. Za cíl si však dává být stylovým automobilem. Bližší technické informace zatím nejsou známé.

K premiéře sériové varianty dojde ještě v letošním roce. Zájem už prý vyjádřilo 22 tisíc registrovaných zákazníků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám