Hlavní obsah

Tahle nehoda na dálnici byla naprosto zbytečná, chybovali oba řidiči

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lze argumentovat, že každá nehoda je zbytečná, ale u téhle je to obzvláště očividné – oba řidiči při změně jízdních pruhů udělali chybu, která ústila ve více než jen odřeniny.

Foto: Profimedia.cz

Illinoiské nehodě šlo tak snadno předejít, až zůstává rozum stát. (Ilustrační foto)

Článek

Je jistě frustrující, když se za silného provozu na dálnici do malé mezery před vás někdo nacpe. Ve skutečnosti tím on nic nezíská, ani vy nic neztratíte, jen je on o pět metrů víc vpředu. Bývá vhodnější být opatrný, povolit plyn a uchránit své auto od šrámů než být v právu a mít rozbité auto.

Video pořízené 26. března v americkém státě Illinois ukazuje starší Ford Explorer, který sice s blinkrem, ale poměrně bezskrupulózně přejíždí do levého pruhu, těsně před auto, v němž běží kamera. Jenže ze začátku manévru to zas až tak extrémně těsně není, místa je relativně hodně.

Tento manévr neměl řidič Fordu zahájit, pokud si nebyl jistý, že se do mezery vejde, že ho auto v levém pruhu pustí. Zároveň ale, když už ho zahájil, mělo auto v levém pruhu zpomalit, aby zabránilo kontaktu, ke kterému došlo.

Co víc, u tohoto kontaktu to neskončilo – auto s kamerou dostává smyk a naráží do středových svodidel. A v tuto chvíli mohla přijít ještě těžší nehoda; že nepřišla, soudíme z toho, že video bylo o den později nahráno na internet.

Podle webu Carscoops, který zprávu přinesl, pokračoval Ford dál bez zastavení, což je samo o sobě přestupkem – řidič opustil místo dopravní nehody, kterou navíc způsobil. Registrační značka je ale jasně viditelná a policie by neměla mít problém vůz najít.

Reklama

Výběr článků

Načítám