Hlavní obsah

Proč je nutné vystoupit z auta odstaveného na dálnici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Číňanovi na dálnici zachránilo kůži, že poslechl policii a z auta, které odstavil na krajnici dálnice, odešel za svodidla. Jeho vůz byl záhy smeten náklaďákem..

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Řidiče zachránila rada policie, aby odešel za svodidlaVideo: AP

 
Článek

Tu radu jste už jistě slyšeli - pokud má vaše vozidlo na dálnici poruchu, která vyžaduje jeho odstavení na krajnici, posádka musí z bezpečnostních důvodů ven a za svodidla. To se ale snáze řekne, než udělá, pokud třeba vaše děti dřímají ve vytopené kabině a venku prší.

Proč je vhodné trvat na tom, aby všichni vystoupili, ovšem ukazuje toto video. Bylo pořízeno na dálnici G60 u města Ťia-sing v Číně v minulém týdnu a začíná relativně nevinně - muž odstavil svůj vůz na krajnici kvůli závadě.

Vidíme, že někomu volá a stojí za svodidly. A právě to mu zachránilo zdraví, ne-li život, neboť jeho vůz je záhy smeten náklaďákem. Podle agentury AP muž hovořil s policií, která ho instruovala zapnout výstražné dvojblinkry a přelézt svodidla.

Řidič náklaďáku údajně řídil příliš unaven, proto do odstaveného auta narazil - a jak vidíme po chvíli, totálně ho zdemoloval a skončil na boku, zavěšený na svodidlech. Při nehodě nebyl nikdo zraněn.

Reklama

Výběr článků

Načítám