Hlavní obsah

Miliardář vyvíjí vlastní off-road. Bude se jmenovat Grenadier

Novinky, fra

Když je miliardář nespokojený s nabídkou aut, nechá si jej postavit na zakázku. Jim Ratcliffe z chemického koncernu Ineos na to jde jinak. Bude sám vyrábět skutečné teréňáky, které se budou jmenovat Grenadier.

Foto: Ineos AUtomotive

Ineos postaví auto jménem Grenadier

Článek

O projektu Jima Ratcliffa jsme vás už informovali. Tehdy to vypadalo, že zatím jde jen o dlouhodobé plány. Auto mělo být jen trochu modernější verzí starého Land Roveru Defender. Jenže Jim Ratcliffe není člověk, který by jen plánoval. Jeho projekt Grenadier už má i velkého partnera. Motory mu bude dodávat BMW a půjde o benzínové a naftové dvoulitrové agregáty.

Foto: Land Rover (2x)

Defender Works V8

Zároveň Ratcliffe podepsal smlouvu se slavnou firmou Magna, která auto vyvíjí. Tahle společnost většinou připravuje celky pro různé automobilky na zakázku. Spolupracuje s BMW, Toyotou, Volkswagenem i Teslou. Také sama na zakázku vyrábí vozy jako třeba Mini Countryman.

Ineos Automotive, nově založená společnost, už má padesát zaměstnanců, kteří se starají o rozjezd firmy. Ti například připravují převzetí továrny v Bridgendu ve Walesu, která dnes vyrábí motory pro Jaguar a Land Rover. Jde ale o továrnu Fordu, zatímco JLR už od roku 2008 patří do koncernu Tata. V roce 2020 ale skončí smlouva a Ineos Automotive tam nainstaluje výrobní linky. Z nich bude sjíždět auto, které má být nekompromisním teréňákem, který v sobě spojí jak Land Rover Defender, tak i Toyotu Land Cruiser, nebo dokonce Willys Jeep.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám