Hlavní obsah

Ikonické DeTomaso Pantera už má nepřímého nástupce

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sedmdesátých letech se sice moc aut DeTomaso Pantera nevyrobilo, ale i tak se auto stalo jedním z nejzajímavějších vozů tehdejší doby. Ares Design připravil nástupce, který fantasticky přesouvá nádherný design původního vozu do současnosti.

Foto: Ares Design 4x

Ares Design Pantera

Článek

O firmě Ares Design jsme vás už několikrát informovali. Třeba dávno před tím, než Rolls-Royce představil své superluxusní SUV Cullinan, přestavěli v téhle firmě model Ghost na kombi se zvýšeným podvozkem. Nebo jsme vám představovali moderní pojetí Maserati 2000 Spyder.

Ovšem i Pantera už tu byl. Ale jen jako skica. A teď vám můžeme tohle nádherné auto ukázat ve skutečnosti. Vypadá opravdu tak skvěle, jako na nákresech. Dokonce i ty „mrkačky“ mu zůstaly.

Foto: Ares Design (4x)

Pod kapotou je to Lamborghini Huracán

Základem vozu je však Lamborghini Huracán. Jenže tohle auto je kousek větší než původní DeTomaso. A tak má auto o 12 cm delší rozvor. Ale to vůbec nevadí. Naopak vypadá vyváženěji. Ostatně i to pomohlo k instalaci krásných dvaceti- (vepředu) a jednadvacetipalcových kol vzadu z kované slitiny.

Pod kapotou je zase motor z Lamborghini, takže jde o vidlicový desetiválec o objemu 5,2 litru. To je trochu jiná jednotka, než měl původní stroj. Ten disponoval osmiválcem od Fordu. Ale ten nárůst počtu válců i výkonu asi zákazníkům vadit nebude. Maximální výkon je 477 kW (641 koní) a točivý moment 599 N.m. Maximální rychlost vozu je 325 km/h.

Foto: Ares Design (4x)

Tohle je nový model

Foto: DeTomaso

A srovnejte s původním vozem DeTomaso Pantera.

Samozřejmě že podvozek je famózní, protože má pohon všech kol, karbon-keramické brzdy s šestipístkovými třmeny, dvouspojková převodovka řadí pekelně rychle. Auto přitom díky kompletní stavbě z uhlíkového kompozitu váží pouhých 1423 kg.

Interiér vozu může být vlastně obšit čímkoli, co si zákazník zamane. Na obrázcích jsou hnědá kůže a uhlíková vlákna. Kdo by měl o auto zájem, musí mít dost peněz a trpělivost. Cena je 615 000 eur (asi 16 milionů korun) a vůz se vyrábí až tři měsíce.

Foto: Ares Design (4x)

Interiér může být v kůži či alacantaře

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám