Hlavní obsah

Volkswagen omladil řadu Multivan. V interiéru nastala malá revoluce

Právo, laz

Střed užitkové nabídky Volkswagenu, model Multivan, se dočkal faceliftu. Změnám se poté podrobí i odvozené verze jako Caravelle, užitkový Transporter a dovolenková California. Modernizace se dotkla v podstatě všech oblastí tohoto všeuměla.

Foto: Volkswagen 3x

Inovovaný Multivan zaujme obří čelní maskou.

Článek

Volkswagen označuje novinku jako Multivan 6.1, čímž odkazuje na fakt, že jde o modernizaci již šesté generace. Na ženevském autosalonu, který začíná na začátku března, se ukáže ve výstavní premiéře.

Na první pohled si všimnete změn v oblasti přídě. Nové jsou LED světlomety a velká přední maska. Věci se však udály i uvnitř. Kompletně přepracována je palubní deska. Řidič může mít před sebou příplatkovou digitální přístrojovku o velikosti 10,25 palců. Nový je i infotainment v provedení Discover Media s 8palcovým displejem nebo jako Discover Pro s 9,2palcovým displejem. Systém bude dodáván s integrovanou SIM kartou s řadou on-line funkcí a služeb včetně internetového rádia a streamování hudby.

Foto: Volkswagen

Nová je i grafika zadních svítilen.

Foto: Volkswagen

V interiéru se odehrály velké změny. Včetně samotné přístrojovky a multimédií.

Krom lepší konektivity zahrnuje nové provedení i pokročilejší jízdní asistenty v čele s asistentem při bočním větru, který je nyní součástí standardní výbavy. Myslelo se i na stránku praktickou. Inovovaný Transporter umožní převážet předměty dlouhé až 2450 mm na 2800 mm, respektive z 2900 mm na 3300 mm v případě verze s prodlouženým rozvorem.

Emisně přizpůsobené normě Euro 6d jsou nyní všechny motory. Zmodernizovaná paleta zahrnuje vznětové dvoulitrové čtyřválce. Nabídnou výkony od 66 kW (90 k) přes 81 kW (110 k) po 110 kW (150 k) a 2.0 TDI Biturbo s výkonem 146 kW (199 k). Na evropské trhy bude facelift uveden na podzim letošního roku, ceny zatím nejsou známé.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Volkswagen Multivan 6 před faceliftem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám