Hlavní obsah

Polestar znovu poutá na svůj druhý model. Fastback bude mít ostré hrany

Právo, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Švédsko-čínská automobilka či exkluzivní odnož Volva, chcete-li, znovu poodhaluje svůj druhý model. S číslovkou 2 se oficiálně úplně představí ještě před ženevským autosalonem.

Foto: Polestar 3x

Fastback od Polestaru se ukazuje na druhém snímku.

Článek

Polestar to od oficiálního tuningu vozů Volvo přes závodní oddělení stejné automobilky dotáhlo až k samostatné značce. Formálně oddělena je polární hvězda už rok, nicméně na start výroby prvního modelu s příznačným názvem „1” se ještě čeká. Vzápětí toto kupé v showroomech, které se po celém světě otevřou příští rok, doplní druhý model.

Již na začátku letošního roku začal Polestar poutat na jakési čtyřdveřové elektrické kupé. Láká především na agresivně tvarovanou záď, a to i nyní, kdy vidíme druhý snímek. Svítilny jsou ostře řezané, což evokuje moderní severský styl.

Foto: Polestar

Polestar s číslovkou 2 má být čtyřdveřový, o ladné křivky svého sourozence ale nepřijde, jak naznačila první zveřejněná fotka.

Na rozdíl od hybridního modelu 1 půjde o čistý elektromobil. Rival pro Teslu Model 3 má nabídnout výkonem kolem 400 koní a dojezd na jedno nabití točící se okolo pěti set kilometrů. Uvnitř bude novinkou chytrý software infotainmentu s hlasovou asistentkou od Googlu. Ten má mít v novém vydání přesně určeném pro použití v autech světovou premiéru právě u Polestaru.

Premiéru bude mít elektromobil v rámci on-line akce 27. února, jejíž přenos bude probíhat v prostorách vedení automobilky ve švédském Göteborgu. Klasicky živě si jej však budou moci prohlédnout návštěvníci ženevského autosalonu, a to od 5. března.

Foto: Polestar

Polestar 1 je coby první model lákavým hybridním kupátkem klasického střihu

Reklama

Výběr článků

Načítám