Hlavní obsah

Dostane Cupra Ateca konkurenta z Nošovic? Hyundai Tucson N má mít 344 koní

Korejská automobilka Hyundai údajně chce se svou divizí N proniknout také do třídy crossoverů. První počin má být silnější než např. španělská konkurence, a to docela výrazně.

Foto: Hyundai

Hyundai Tucson (na snímku) by se mohl dočkat ostré verze.

Článek

Hyundai i30 N je velmi povedené náčiní k zábavné jízdě po okreskách, jak jsme zjistili v testu pětidveřového hatchbacku. Pokud máte radši vyšší auta, i na vás Hyundai s ostrým svezením myslí – alespoň podle britského webu AutoExpress.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Hyundai i30 N

Korejská automobilka totiž má chystat ostrou verzi crossoveru Tucson. Kolik bude mít výkonu, zatím není zcela jasné, ale Britové hovoří o nejméně 344 koních a zrychlení na stovku pod šest vteřin.

Svou nejbližší konkurenci, Cupru Ateca, by tak Tucson N překonal o čtyřiačtyřicet koní. Automobilka podle Britů, kteří citují své nejmenované zdroje, nemá zájem „stavět auta s logem N jen do počtu”.

Foto: Marek Bednář, Novinky

Cupru Ateca (na snímku) právě testujeme.

Kromě ostrého Tucsonu má na svět přijít také model i20 N, který má konkurovat např. Fordu Fiesta ST nebo Volkswagenu Polo GTI. U toho máme očekávat zhruba 250 koní. Ovšem, zatím toto všechno berte jako nepotvrzené informace, nic z toho nezaznělo oficiálně od automobilky Hyundai.

Reklama

Výběr článků

Načítám