Hlavní obsah

Slavný sběratel ferrari prodává vlastní offroadovou buginu. Vypadá jako pavouk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SCG Boot, offroadová bugina automobilky Jamese Glickenhause, má „oči” jako pavouk, pohání ji osmiválec o 659 koních a můžete v ní svézt až tři kamarády. Bude ale potřeba sáhnout opravdu hluboko do kapsy - Glickenhaus prozradil cenu.

Foto: Scuderia Cameron Glickenhaus 3x

SCG Boot

Článek

Jamese Glickenhause znají zejména fanoušci značky Ferrari - je to známý sběratel jejích aut, který se s jejím vedením kdysi nepohodl a založil si vlastní automobilku. Primárně staví supersporty, ale zhruba před rokem světu představil model s názvem Boot.

Byla to terénní bugina s přídí, která uspořádáním „očí”, tedy světlometů, a jejich počtem připomíná pavouka. Je poháněna osmiválcem LT4 od koncernu GM, který dává 659 koní a je umístěn mezi kabinou a zadní nápravou. [celá zpráva]

Foto: Scuderia Cameron Glickenhaus

SCG Boot je možné mít ve verzi pro silnice i v závodní variantě.

Nyní máme více informací o tom, za kolik si takovéhle auto můžete koupit a jaké jsou možnosti příplatků. Při zemi se nedrží ani jedno; čtyřdveřový Boot stojí 287 500 dolarů, tedy asi 6,44 milionu korun.

Cenu zveřejnil sám James Glickenhaus na Facebooku a dodal také informaci o jednom z možných příplatků - pancéřování úrovně 6, tedy odolném útočným puškám, jako jsou americká M-16 nebo sovětský Kalašnikov. Přijde na 166 750 dolarů, tedy 3,73 milionu korun.

Foto: Scuderia Cameron Glickenhaus

Uvnitř jsou čtyři sedačky. Ty přední jsou u sebe, zadní jsou vystrčeny směrem ven, aby měli pasažéři víc místa na nohy a lépe viděli, kam se jede.

Oněch 6,44 milionu vám zajistí nejen auto, ale také jedno z dvaceti míst v luxusním zájezdu na závod Baja 1000 v roce 2020; všech dvacet míst pro letošní závod je již vyprodáno.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám