Hlavní obsah

Úpravce ABT se podíval na Audi RS4 Avant. Je ideálním monstrem na hory

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kdo chce vyjet na hory stylově, ten si může vzít třeba vůz Bentley Bentayga. Ale možná ještě zajímavější je „obyčejná“ Audi RS4 Avant. Tedy ta v úpravě od ABT.

Foto: ABT 3x

ABT Audi RS4+ Avant

Článek

RS4 je coby vrchol střední třídy od Audi k dispozici jen jako praktické kombi. Má pohon všech kol a spoustu točivého momentu. Jeví se tak jako ideální společník na řádění po zasněžených horských okreskách. S bagáží v kufru a rozesmátým řidičem za volantem.

Tradiční úpravce ABT si však myslí, že tento recept ještě dokáže vylepšit. Posílených 523 koní (390 kW) je víc než dostatečným stádem na vytažení ze zapeklitých situací. Sluší se podotknout, že sériový vůz nabízí 331 kW, tedy 444 koní, což je také dost, ale tuning je přece jen zajímavější. Zvlášť když ABT nabízí na svoje vozy záruku.

Foto: ABT

I když je auto dost nizké, dokáže se na stavitelných pružicích jedntkách vytáhnout nad nerovnosti

Karoserie je vybavena celou sadou karbonových doplňků od předního lízátka po usměrňovače vzduchu na stranách nárazníku až po nové zadní křídlo. Kola jsou dvacetipalcová s nízkoprofilovými pneumatikami.

Z techniky je třeba vyzdvihnout ještě nový výfuk s koncovkami o průměru 102 mm a upravené pružení. Možná si řeknete, že snížení podvozku není zrovna ideální na sněhovou kalamitu. Jenže tohle pružení je stavitelné, takže na sněhu lze trochu světlou výšku vytáhnout, aby se ten karbon nerozsypal po silnici ve formě kytarových trsátek.

Foto: ABT

I přístrojovka dostala dost uhlíkového kompozitu

Interiér je také obložen karbonem, všude jsou plaketky RS4+ s výrobním číslem (bude vyrobeno pouhých 50 kusů) a zajímavé je také přesunutí startovacího tlačítka z přístrojovky na řadicí páku automatu.

Cena úpravy vozu, který vidíte na fotkách, je 28 900 euro, což je v přepočtu asi 740 000 korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám