Hlavní obsah

Bentley chystá ostrou Bentaygu, má jezdit přes 300 km/h

Bentley Bentayga Speed, rychlejší verze prvního SUV v historii britské značky, má mít o 50 koní víc díky upravenému šestilitrovému dvanáctiválci. S tím se pojí i zvýšení maximálky. Vůz se má představit už letos.

Foto: Petr Horník, Právo

Bentley Bentayga jsme testovali s dieselovým motorem (na snímku). Ten už dnes v Evropě nekoupíte.

Článek

Ten úzký okruh zákazníků, který chce SUV značky Bentley a nestačí mu 608 koní a 900 N.m „běžné” dvanáctiválcové Bentaygy, by už letos měl přestat strádat nedostatkem výkonu. Podle britského webu Autocar chystá automobilka Bentley verzi Bentayga Speed.

Ta bude jistě stavět na současném dvanáctiválci, ovšem má mít 659 koní. To by mělo znamenat maximálku 306 km/h a zrychlení na stovku pod čtyři vteřiny. Současná Bentayga W12 zrychluje na stovku za 4,1 s a v rozletu končí na 301 km/h.

Foto: Petr Horník, Právo

Dieselová Bentayga (na snímku) má osm válců, verze Speed jich bude mít o 50 procent více.

Britové se ovšem mají zaměřit i na podvozek, a to tím směrem, aby Bentayga byla schopnější při ostré jízdě. Zároveň ale nemá být negativně ovlivněn komfort na palubě. Snížení hmotnosti ze současných 2,4 tuny se neočekává.

Verze Speed má být v každém ohledu vrcholem nabídky modelu Bentayga. Dají se tedy očekávat i drobné změny ve vnějších i vnitřních dekoracích. A také v ceně - první odhad britské základní ceny je 185 tisíc liber (cca 5,37 milionu korun), tedy o 20 tisíc liber (580 tisíc korun) více, než stojí základní model.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám