Hlavní obsah

Američané mají nový Volkswagen Passat, už bez šestiválce

Evropský Volkswagen Passat všichni známe, po silnicích jich jezdí houfy. V Severní Americe se ale pod tímto názvem prodává úplně jiné auto - a donedávna ještě mělo v nabídce šestiválcový motor. Novince, která se představila na detroitském autosalonu, budou muset stačit čtyřválce.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Volkswagen odhalil nový Passat pro Severní AmerikuVideo: AP

 
Článek

Jak se u Volkswagenu dalo čekat, nový americký Passat se ve vzhledu od toho dosavadního příliš neodlišil, ovšem vypadá zásadně moderněji. Automobilka v tiskové zprávě hovoří o „profilu podobném kupé”, ovšem všimněte si, že malá okénka v C-sloupcích zůstala na svém místě. Standardem jsou LEDková světla vpředu i vzadu.

Foto: Volkswagen 3x

Zepředu upoutá především výrazně zvětšená maska chladiče.

V kabině můžou zájemci očekávat víc prostoru a nový infotainment se skleněným dotykovým panelem. Samozřejmě zvládá pokročilé zrcadlení smartphonu a k mání je i prémiový audiosystém.

Seznam příplatkové výbavy je extrémně dlouhý, z komfortních funkcí zmiňme vyhřívané přední i zadní sedačky s koženým čalouněním, adaptivní přední světlomety, hlasové ovládání, bezklíčový přístup a všechny podobné prvky, které jsou u aut této třídy standardem i v Evropě.

Foto: Volkswagen

Všimněte si protáhlých světel a názvu modelu uprostřed víka kufru. A ano, chromované rámečky v nárazníku nejsou skutečnými koncovkami výfuku.

Po stránce bezpečnostních a asistenčních technologií je základní výbava opravdu bohatá. Standardem je varování před hrozící srážkou vpředu a autonomní nouzové brzdění včetně rozpoznávání nepozorných chodců, hlídač mrtvých úhlů a hlídač provozu za vozidlem. Za příplatek mohou Američané mít adaptivní tempomat a asistenta jízdy v pruzích, nebo třeba autonomní parkování.

Za co už ale připlatit nepůjde, je šestiválcový motor. Až do modelového roku 2018 bylo možné Passat mít s šestiválcem o objemu 3,6 litru, výkonu 284 koní a točivém momentu 350 N.m. Nový vůz má prozatím v nabídce jediný motor - dvoulitrové TSI o 176 koních a 281 N.m. Tento motor už v nabídce byl, ovšem s o 30 N.m nižším točivým momentem.

Foto: Volkswagen

Uvnitř zaujme nový infotainment a skryté výdechy klimatizace. Automatické řazení je jedinou volbou.

Ceník zatím není známý; dosavadní Passat v USA začíná na 25 295 dolarech, tedy zhruba 566 tisících korunách. Tento vůz ve standardní nabídce českého importéra Volkswagenu samozřejmě nečekejte.

Reklama

Výběr článků

Načítám