Hlavní obsah

Volkswagen plánuje malý levný elektromobil

Novinky, fra

Mnoho lidí má dojem, že nikdy nebudou mít na to, aby si koupili elektromobil. Zatím se plánují příliš velké a příliš drahé modely. Volkswagen ale přehodnocuje plány a nabídku by měl doplnit malý městský vůz.

Foto: Volkswagen

Volkswagen T-Cross

Článek

Základem samozřejmě bude modulární elektrická platforma MEB. Na ní by pak měla stát karoserie blížící se modelu T-Cross. Podle Auto Expressu by se tak tato vstupní brána do elektrických vozidel také mohla jmenovat ID Crozz.

Velikostně by auto mělo jen lehounce přesáhnout čtyři metry. Nebude to tedy žádný obr, a tak se do něj vejdou akumulátory s kapacitou 48 kWh. To není moc, ale vzhledem k velikosti auta, jeho hmotnosti a nízkému výkonu vozu by dojezd mohl být dostatečných 330 km dle testů WLTP.

Foto: Hyundai

Hyundai Kona Electric

Stejně jako konkurenční Kia Niro nebo Hyundai Kona by i toto auto mělo pohon jen jedné nápravy. Elektrický pohon by se prý mohl přesunout k zadní nápravě, takže bychom tu mohli mít ve výrobě VW se zadním pohonem.

Samozřejmě že výroba by probíhala v jednom z upravených závodů na výrobu elektromobilů, které budou v Německu. Pro malý vůz by to měl být ten v Emdenu.

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám