Hlavní obsah

Unikátní ferrari je na prodej v milionářské metropoli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cokoliv má v názvu Zagato, má tendenci mít ohromnou cenovku - tato karosárna nespolupracuje jen tak s někým a ovoce její práce se neprodává lacino ani jako nové, natož po několika letech, kdy už má hodnotu jako sběratelský kousek. Případ Ferrari 599 GTB Nibbio Zagato je přesně takový.

Foto: Tomini Classics 5x

Ferrari 599 GTB Nibbio Zagato

Článek

Model 599 je poslední z řady dvanáctiválcových grand tourerů značky Ferrari, do kterého bylo možné si objednat manuální převodovku. Nyní už možná tušíte, kde je ta jedinečnost - existuje celkem devět kusů překarosované verze Nibbio Zagato, ale jen jeden jediný má manuální převodovku. Právě tenhle.

Foto: Tomini Classics

Opravdu je tu manuální převodovka, a používala se docela dost - na auto tohoto ražení.

Jeho cena tomu odpovídá - stojí 1,495 milionu dolarů, tedy zhruba 33,77 milionu korun. A to i přes fakt, že má najeto docela hodně kilometrů na to, jak vzácný kousek to je - od roku 2007, kdy byl vyroben, nasbíral téměř 27 tisíc. Prodává se u dealera luxusních aut Tomini Classics v Dubaji.

Foto: Tomini Classics

Místo štítu Ferrari na předním blatníku stojí označení modelu. Nibbio je v překladu luňák.

Italská karosárna Zagato převzala technický základ 599 beze změn, což znamená šestilitrový dvanáctiválec o výkonu 620 koní a točivém momentu 608 N.m, umístěný pod přední kapotou.

Foto: Tomini Classics

Modrý interiér autu sluší.

Sériový zůstal také interiér; do kůže téměř jakékoliv barvy si můžete nechat vnitřek svého Ferrari odít i v rámci běžné nabídky. Podstatná tu je karoserie, která je kompletně celá nová. Vpředu trochu připomíná závodní auta dob dávno minulých, vzadu je to spíš kosmická loď.

Foto: Tomini Classics

Právě zezadu je Nibbio Zagato nejodlišnější od auta, na jehož technickém základě stojí.

Marně byste hledali červené plochy světel, byť zadní osvětlení vůz samozřejmě má - je schované pod bílými krycími plasty. Všimněte si také všemožně zprohýbaného zadního skla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám