Hlavní obsah

Honda má nový elektromobil na bázi HR-V

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Honda hodlá v dalších letech masivně investovat do výroby elektromobilů a hlavně jich hromadu uvést na trh. Jedním z nich je i nové CUV se jménem VE-1, které je vlastně přestavený model HR-V.

Foto: Honda 2x

Honda VE-1

Článek

Hondu HR-V známe u nás i ve světě moc dobře. Prodává se v benzínové, naftové, a dokonce i hybridní verzi. Teď ale na autosalonu v Guangzhou byla představena verze plně elektrická.

Automobil o rozměrech 4,3 x 1,8 x 1,6 m je proti verzi se spalovacím motorem docela upravený. Celý nový předek, světla a spousty detailů vlastně vytváří nové auto. Však také má své jméno VE-1. Už v prosinci naběhne výroba v licenčním závodě GAC a na čínský trh bude dodáván vůz za cenu v přepočtu asi půl miliónu korun.

Za to nabídne výkon elektromotoru 120 kW a akumulátorový set o kapacitě 56 kWh. S ním je dojezd na jedno nabití asi 340 km.

Honda věří tomuto modelu docela dost. Však také koupila podíl a vytvořila s GAC velký plán, zahrnující přestavbu továrny v Changanu tak, aby dokázala produkovat ročně 170 000 elektromobilů a plug-in hybridů.

Foto: Honda

Honda Urban EV Concept

Samozřejmě očekáváme, že VE-1 se jednoho dne objeví i na dalších trzích. I když Honda právě teď finišuje s jízdními testy modelu Honda Urban EV, což je pro ni evropská priorita.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám