Hlavní obsah

Aston Martin testuje své první SUV, prohání ho po šotolině

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britská automobilka Aston Martin se přidá k Bentley, Lamborghini a Rollsu a zákazníkům nabídne luxusní SUV. Již máme i jistotu, jak se bude jmenovat – DBX. A že nebude muset jezdit jen po asfaltu, naznačuje video z testování jednoho z prvních prototypů.

BEZ KOMENTÁŘE: Maskovaný prototyp Astonu Martin DBX se prohání velšskými lesyVideo: Aston Martin

 
Článek

Aston na chůdách se nám představuje zatím maskovaný, ale pod plným plynem na jedné z rychlostních zkoušek velšské rallye. Automobilka v tiskové zprávě uvádí, že tato jízda symbolizuje začátek testování vozu ve skutečném světě.

Foto: Aston Martin 2x

Aston Martin DBX - maskovaný prototyp

DBX čeká „extenzivní testovací program”, který bude zahrnovat „světově nejnáročnější prostředí”. Kromě velšského bláta bude vůz testován i na zamrzlých pláních za severním polárním kruhem a v pouštních píscích; ostatně řada zákazníků DBX se jistě bude rekrutovat z řad ropných magnátů z arabského světa.

A samozřejmě pro ty, kdo by chtěli s DBX zůstat na asfaltu, bude vůz testován v alpských průsmycích, na německých dálnicích a také na Severní smyčce Nürburgringu, píše dále automobilka.

Foto: Aston Martin

Aston Martin DBX - maskovaný prototyp

Testování na asfaltu je pro Aston samozřejmostí, ale zkoušky mimo něj nikoliv; DBX je první auto, u kterého je něco takového potřeba.

„DBX je úplně jiný Aston; budeme ho testovat ve všech podmínkách a na všech površích, abychom si byli jisti, že nabídne zážitky hodné okřídleného loga,” říká Matt Becker, šéfinženýr značky.

Prototyp je samozřejmě velmi bohatě obložen maskováním, odhadujeme ale, že má už svou vlastní masku chladiče i s předními světly, takže určitou ideu, jak bude vypadat, už si lze vytvořit. Měl by být odhalen ve čtvrtém čtvrtletí roku 2019.

Reklama

Výběr článků

Načítám