Hlavní obsah

Jak by vypadalo legendární Ferrari F40 v 21. století

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Grafik Samir Sadikhov vytváří alternativní verze nejrůznějších automobilů, nejčastěji Ferrari. Jeho nový počin je oslavou Ferrari F40 z osmdesátých let minulého století.

Foto: Samir Sadikhov (4x)

Ferrari F40 Tribute

Článek

Futuristické F40 má plno detailů, kterými vás chce okamžitě ohromit. Jde třeba o extrémně nízké těžiště, obří difuzor nebo zadní křídlo, miniaturní zpětná zrcátka nebo netradičně řešenou trojici koncovek výfuku.

Bližší pohled odhalí i obří kola, která jsou těsně napěchovaná v podbězích, tohle by skutečná verze samozřejmě nemohla mít.

Foto: Samir Sadikhov

Ferrari F40 Tribute

Samir Sadikhov na projektu pracoval více než rok. Cílem bylo zachovat ducha legendárního modelu, což se povedlo: auto přebírá některé základní tvary, jako celek je ale originálem. Autor si pohrál také s interiérem, který je minimalistický s netradičně řešeným volantem.

Jde samozřejmě jen o digitální dílo; i tak ale podle nás stojí za pozornost. Kompletní galerii bezmála 30 fotografií najdete přímo na stránkách autora.

Foto: Samir Sadikhov

Ferrari F40 Tribute

Foto: Samir Sadikhov

Ferrari F40 Tribute

Ferrari F40 je nejklasičtější maranellský sporťák. Má tvary, které zná každý na světě, a spousta kluků jistě měla koncem osmdesátých let v pokojíčku jeho plakát.

Model F40 se začal vyrábět před 31 lety a byl ve své době nejrychlejším autem světa. Šlo také o poslední model, na jehož vývoj dohlížel samotný Enzo Ferrari. [celá zpráva]

Foto: Ferrari

Ferrari F40

Anketa

Líbí se vám Ferrari F40 Tribute?
Ano
82,6 %
Ne
17,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 195 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám