Hlavní obsah

Starý Land Rover Defender se bude vyrábět ve Walesu

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco nový Land Rover Defender se bude vyrábět pravděpodobně na Slovensku, ten starý, který nechce nechat umřít britský finančník Jim Ratcliffe, se nejspíš bude vyrábět znovu, a to v britském Walesu v továrně Fordu.

Foto: Land Rover (2x)

Defender Works V8

Článek

Není novinkou, že Jim Ratcliffe z chemického gigantu Ineos se rozhodl vrátit na scénu starý klasický Land Rover Defender. A dělá pro to opravdu hodně. Už dávno má rozjednané spolupracovníky a teď to vypadá, že bude mít i továrnu. [celá zpráva]

V Bridgendu ve Walesu je totiž továrna Fordu, která dodnes vyrábí motory pro jaguary a vozy značky Land Rover, i když ty už dávno prodal indické společnosti Tata. Jenže spolupráce brzy skončí a od roku 2020 už koncern Jaguar Land Rover nechce motory odebírat.

Továrna s 1700 zaměstnanci tak nebude mít práci. A v téhle chvíli přichází Jim Ratcliffe a jeho plány na obnovu výroby defenderu.

Foto: Land Rover

Defender Works V8

Obnova je ale trochu nadnesené slovo. Má jít o starý klasický Land Rover, ovšem pod kapotou by to mělo být o notný kousek modernější auto, aby mohlo na silnice. Pro spolupráci už majitel zlákal značku Magna, která vyráběla a vyrábí pro spoustu automobilek jak malé série, tak i speciální moduly. Také je prý podepsaná smlouva s nějakým vysoce postaveným člověkem z automobilky Mercedes-Benz, aby danou věc nastartoval a dovedl do zdárného konce.

Pokud by se výše popsané plány podařily, určitě mu nějaká ta dotace, o kterou se snaží vyjednávat s vládou, na stole přistane. V době, kdy Velká Británie míří ven z Evropské unie, je stále silněji cítit nervozita z toho, že by brexit mohl přesunout výrobní závody automobilek pryč z ostrovů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám