Hlavní obsah

Chlapec v USA sebral matce auto a vyrazil na vyjížďku. Udělal to už potřetí

Cleveland, Ohio, USA

Teprve jedenáctiletý chlapec si z trucu „vypůjčil” rodinné SUV a vyrazil do ulic. Policii byl již známý - vloni provedl stejnou věc dvakrát. Tentokrát honička skončila drobnou nehodou, protože chlapec nedával pozor.

Foto: FCA

Americký chlapec ujížděl policii ve voze Dodge Durango (na ilustračním snímku)

Článek

Řada z nás jistě v dětství řídila rodinnou škodovku, ovšem pod bedlivým dohledem, s instruktáží rodičů a mimo silniční provoz. Jistý jedenáctiletý chlapec z Ohia - pochopitelně není policií jmenován, neboť není plnoletý - však vůz matce o uplynulém víkendu sebral a rozjel se nočním městem.

Důvod? Matka mu zakázala Playstation. A tak, nadneseně řečeno, snad chtěl ujíždět policii ve skutečném, nikoliv jen virtuálním světě.

Nemusíme asi dodávat, jak nebezpečné něco takového může být, že život není videohra atp., zejména když vidíme, jak tmavý Dodge Durango projíždí křižovatkou na červenou, v plné rychlosti - prý dosáhl až 90 mph, tedy 145 km/h - a bez rozsvícených světel. Nicméně, hromadná nehoda s mrtvými se naštěstí nekonala, na rozdíl od zhruba pět let starého případu z Česka. [celá zpráva]

Mladý Američan se do honičky s policií nedostal poprvé. Během loňského roku podobný kousek předvedl dvakrát; jednou ukončila jeho jízdu prasklá pneumatika, podruhé zastavovací pás.

K nehodě došlo až tentokrát; mladík SUV převrátil na střechu. Policii pak vypověděl, že v tu chvíli už ho nikdo nepronásledoval, že prostě jen nevěnoval pozornost řízení.

Při loňských incidentech byl zproštěn všech obvinění, ovšem to se letos podle televize WKYC už nejspíš nestane. Bude souzen soudem pro mladistvé.

Reklama

Výběr článků

Načítám