Hlavní obsah

Legendární Land Rover Defender se nejspíš bude vyrábět na Slovensku

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Land Rover Defender je synonymem off-roadu do těžkého terénu. Výroba skončila před dvěma lety, po dlouhých bezmála sedmdesáti letech. Nová generace je ale za dveřmi a vyrábět by se mohla v novém závodě na Slovensku.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Land Rover Defender 110 Heritage Edition.

Článek

Automobilka Jaguar Land Rover zahájila minulý čtvrtek výrobu ve svém novém závodě u Nitry na Slovensku. Pracuje v něm 1300 lidí, postupně by jich měla firma zaměstnat až 2800. [celá zpráva]

Roční kapacita činí 150 000 vozidel s možností rozšíření až na dvojnásobek. Jisté je, že se zde bude vyrábět model Discovery a pak ještě jeden, o kterém britská automobilka mlčí. Podle zjištění britského listu The Guardian by to měla být ale právě nová verze legendárního defenderu.

Foto: Land Rover

Land Rover Discovery

Podoba nástupce defenderu zatím nikde nebyla publikována, jisté ani není, jak moc zachová automobilka unikátní průchodnost terénem. Nová generace by se měla představit v příštím roce.

Land Rover Defender se vyráběl mezi lety 1948 až 2015. Vyrobilo se více než dva milióny kusů. Test rozlučkové edice najdete v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám