Hlavní obsah

Chcete netradiční karavan? Tohle by mohlo být to pravé

Novinky, fra

Pořádné obytné auto do přírody. Auto, které projede ledacos, dá se v něm spát, a přitom má nezaměnitelný charakter. Takové moderní obytné vozy nejsou. A tak nezbývá, než si v aukci koupit auto staré.

Foto: Mecum Auctions 4x

1942 Chevrolet Army G506 4x4

Článek

V listopadu proběhne v Las Vegas aukce společnosti Mecum, kde v nabídce bude i nádherný zrenovovaný americký armádní automobil Chevrolet Army G506 4x4. Jde o skutečného veterána americké armády, jehož datum „narození” je 1942. Pod kapotou už sice nesedí originální řadový šestiválec o objemu 3,9 litru OHV, ale modernější vidlicový osmiválec o objemu 5,7 litru. Přes čtyřstupňovou převodovku jsou poháněna všechna kola.

Foto: Mecum Auctions

Ta nástavba samozřejmě originální není

Foto: Mecum Auctions

Pohodlná chlupatá sedadla

Původní specifikace auta je G7117, tedy základní tělo a naviják. Tedy nejideálnější verze pro nástavbu podle přání. A tady bylo přáním mít kempinkový vůz. Sice není známo, jak vypadá dřevěná nástavba uvnitř, ale je tam prý místo na spaní a malá kuchyňka.

Auto je vybaveno na to, aby zdolávalo i nejnáročnější terén. Má naviják, sekeru, hever…Vůz má prostě v sobě notnou dávku divočiny na americký způsob. Pokud se vám líbí, musíte počítat s tím, že očekávaná cena vozu bude v přepočtu někde kolem 1,2 miliónu korun. Ale za takový originál to není zase tolik.

Foto: Mecum Auctions

A dveře jsou vyřezávané!

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám