Hlavní obsah

Čínský GAC vstoupí do Evropy s elektromobilem

– Paříž

Hlavním tahákem čínské automobilky GAC na pařížském autosalonu byl crossover GS5, ale na ten v Evropě můžeme prozatím zapomenout. Automobilka sem chce podle svého prezidenta vstoupit nejdříve s elektromobilem.

Foto: Marek Bednář, Novinky

GAC GS5 na autosalonu v Paříži

Článek

„Nyní studujeme, jak vstoupit na evropské trhy, a s největší pravděpodobností přivezeme nejdříve elektromobil,” uvedl na právě probíhajícím pařížském autosalonu Yu Jun, prezident automobilky GAC, pro web Automotive News.

Zmíněné GS5, které se skvělo ve středu stánku značky, vstoupí koncem října na trh v Číně. GAC dosud expanduje zejména na rozvojových trzích; zatím je přítomen v 16 zemích světa. [celá zpráva]

Foto: GAC

GAC GS8

Když se zkraje letošního roku značka prezentovala na autosalonu v americkém Detroitu, hovořila o tom, že se SUV GS8 vstoupí na americký trh do konce roku 2019. Yu Jun však v Paříži uvedl, že aktuální napětí mezi Čínou a USA může znamenat posunutí startu prodejů do první poloviny roku 2020.

Aktuálně značka prodá 90 procent své produkce v Číně a jen zbylou desetinu v zahraničí. Podle prezidenta firmy je cíl exportovat 50 procent vyrobených aut.

Reklama

Výběr článků

Načítám