Hlavní obsah

Ford chystá hybridní mondeo, pro Evropu bude mít speciální verzi

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příští rok přijde na trh nová verze hybridního mondea od Fordu. Tentokrát již nejenom jako sedan, který se v Evropě moc neprodával, ale také jako kombi. Pod kapotou bude kombinace elektrického a spalovacího motoru.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Ford Mondeo HEV

Článek

Ford na vybraných trzích prodává hybridní mondeo s dvoulitrovým benzínovým motorem, který doplňuje elektromotor a 1,4kWh baterie. Kombinovaná spotřeba měla hodnotu 4,2 l/100 km. Mimochodem, hybridní mondeo jsme měli možnost před lety řídit, dojmy najdete v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Tento model má ale už příští rok nahradit nové provedení s novým hybridním systémem. Jeho technické parametry zatím automobilka nezveřejnila.

Výhradně pro evropský trh Ford připraví u nového hybridu také verzi kombi, která se jinde na světě nebude prodávat. Hybridní mondeo bude pro Ford prvním vozidlem tohoto typu montovaným v Evropě, konkrétně ve španělské továrně ve Valencii, kde se vyrábí i ostatní verze tohoto modelu.

Konkurentem Fordu Mondeo je mj. Škoda Superb. Mladoboleslavská automobilka shodou okolností také na příští rok chystá sériové plug-in hybridní provedení. Půjde o první hybrid od Škody.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám