Hlavní obsah

Obrněný tank pro civilisty dostal osmiválec z Dodge Hellcat

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká firma Rezvani začne prodávat další verzi svého modelu Tank. V případě verze X bude nově pod kapotou 6,2litrový osmiválec původem ze supersportovního kupé Dodge Hellcat.

Foto: Rezvani

Rezvani Tank X

Článek

Model, trefně pojmenovaný Tank X, samozřejmě nemá pásy, takže je to spíš obrněné vozidlo, inspirace skutečnými vojenskými auty z něj ale přímo sálá. Tank X má prazvláštní hranatý design, který asi ne každému bude po chuti. To vše doplňuje balistická ochrana typu B7 a hrozivý vzhled dotváří velká - 37palcová kola.

Z fotografií by se mohlo zdát, že je to obrovské auto, ale na délku měří do pěti metrů a je široké 2,1 metru. Snad jen s výškou přes dva metry by mohl nastat problém při parkování třeba v podzemních garážích. Tohle auto, vyráběné kusově malou kalifornskou firmou o šesti zaměstnancích, totiž může na veřejné silnice.

Foto: Rezvani

Rezvani Tank X

Foto: Rezvani

Rezvani Tank X

Motor ze supersportu

Nově tento model postavený na základech Jeepu Wrangler dostal výkonnější motor než dosud. Konkrétně 6,2litrový osmiválec z Dodge Hellcat, který produkuje 717 koní (527 kW).

Jízdní parametry jako zrychlení či maximální rychlost malá automobilka neuvádí, stejně jako samotnou hmotnost vozu, která podle našich odhadů překoná hranici tří tun.

Foto: Rezvani

Rezvani Tank X - jediná fotografie interiéru

Uvnitř je místo pro čtyři cestující, kteří mají k dispozici bohatě dimenzované kožené sedačky, vpředu s výrazným bočním vedením.

Co vás ovšem říci můžeme, je prodejní cena - ta v USA činí 259 000 dolarů, tedy v přepočtu na české koruny cca 5,6 miliónu bez daní a cla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám