Hlavní obsah

Mercedes poodhaluje nejostřejší verzi třídy A, půjde o nejdostupnější AMG model

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mercedes ukázal první upoutávku na ostré provedení třídy A. Půjde o cenově nejdostupnější verzi AMG, která doplní větší modely třídy C a E. Nový model se odhalí zkraje října na pařížském autosalonu.

Foto: Mercedes-AMG 2x

Mercedes-AMG A35 (2018)

Článek

Nová třída A se teprve začala prodávat, Mercedes už nyní začal zvolna odhalovat sportovní verzi AMG. Ta dorazí ve dvou různě výkonných verzích, A35 a A45. Obě budou mít poháněná všechna čtyři kola a jejich výkon se bude přenášet prostřednictvím sedmistupňové dvouspojkové převodovky.

Obě verze pak dostanou „ostřejší” přední masku s výraznějším předním nárazníkem, vzadu je pak vždy výrazný spoiler. Proti základním provedením „áčka” přijdou na AMG provedení standardně větší brzdy a úpravy na podvozku.

Foto: Mercedes-AMG

Mercedes-AMG A35 (2018)

Výkon u obou verzí, které se představí již zkraje října na pařížském autosalonu, uveden nebyl, očekává se ovšem, že A35 dostane cca 300 koní, A45 pak zhruba o sto koní více. V obou případech půjde o dvoulitrový čtyřválec. Jde o evoluci nejvýkonnějšího čtyřválce, který si lze v Evropě koupit - jak zrychluje stávající provedení, zjistíte v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Mercedes-AMG A35 bude konkurovat například Audi S3 nebo BMW 140i. Na informování o prodejní ceně je zatím brzy, podle našeho odhadu se bude pohybovat kolem 1,1 miliónu korun.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám