Hlavní obsah

BMW začalo poodhalovat nejvýkonnější verze X3 a X4

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Není tajemstvím, že nová SUV X3 a X4 se dočkají i ostrých verzí M. BMW nyní připravilo první ochutnávku: o právě uplynulém víkendu ukázalo v rámci závodů DTM na okruhu Nürburgring zamaskované předprodukční prototypy.

Foto: BMW 3x

BMW X3 M a X4 M

Článek

Proti výchozím verzím modelů X3 a X4 bude mít M provedení sportovněji tvarovaný přední nárazník s většími otvory pro přístup vzduchu. Samotný vnější design ale bude podobný aktuální modelové řadě X3/X4, poznávacím znamením M verze bude výfuk se čtyřmi koncovkami, integrovanými do zadního nárazníku.

O technice se zatím automobilka nezmiňuje; stoprocentní jistotou je upravený šestiválec, který v dosud nejvýkonnějším provedení nabízí 360 koní a 500 newtonmetrů.

Foto: BMW

BMW X3 M

V případě M verze, vrcholného provedení, se očekává výkon kolem hranice 450 koní. Samozřejmostí je pak pohon všech čtyř kol, zde ovšem s aktivním zadním diferenciálem, který bude umožňovat preferenci zadní nápravy.

Přesné datum světové premiéry zatím zveřejněno nebylo, očekáváme však, že se tak stane ještě do konce letošního roku. Test standardní verze najdete v našem dřívějším článku. [celá zpráva]

Foto: BMW

BMW X3 M a BMW X4 M

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám