Hlavní obsah

BMW poprvé ukázalo roadster Z4, plachtu strhnul šéfdesignér Kabaň

Novinky, maž

Mnichovská automobilka na přehlídce Concours d’Elegance v americkém Pebble Beach poprvé ukázala sériovou verzi roadsteru Z4. Nový automobil vyvíjený společně s Toyotou v Kalifornii představil Jozef Kabaň, od října 2017 nový šéfdesignér značky.

Foto: BMW 4x

BMW Z4 (2018).

Článek

Dvoumístný automobil s plátěnou střechou se v sériovém provedení ukázal na stejném místě, kde automobilka o rok dříve prezentovala koncept. [celá zpráva]

Vnější vzhled nové generace, do které již coby šéfdesignér mohl částečně zasáhnout Jozef Kabaň, má pro BMW netypicky vertikálně orientované přední světlomety.

Naopak maska chladiče je pro mnichovské vozy naprosto typická. Kapota motoru překrývá zadní kola, nechybí ani výraznější zadní spoiler. Za nás musíme říci, že jde o povedený vzhled, který umně kombinuje klasické a nové prvky designu.

Foto: BMW

BMW Z4 2018

Na fotografiích vidíte BMW Z4 M40i First Edition v matně oranžové barvě Frozen Orange na devatenáctipalcových kolech. O pohon se stará vrcholný řadový šestiválec o výkonu 250 kW, respektive 340 koní. Na stovku zrychlí za 4,6 sekundy a nejvyšší rychlost bude patrně omezena na tradičních 250 km/h.

Ideální rozložení hmotnosti

BMW se dále pochlubilo, že rozložení hmotnosti mezi nápravami je v poměru 50 : 50; samotnou hmotnost ale automobilka neuvedla. Součástí standardní výbavy u šestiválce je elektronicky řízený samosvorný diferenciál na zadní hnané nápravě.

Foto: BMW

BMW Z4 (2018)

Foto: BMW

BMW Z4 (2018)

Rozměry vozu zatím automobilka neuvedla, kompletně hodlá novou Z4 odhalit v polovině září, zkraje října pak bude třetí generace k vidění na stánku automobilky na pařížském autosalonu. Prodej pak bude zahájen na jaře příštího roku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám