Hlavní obsah

Nové SUV Seat Tarraco bude větší než Kodiaq i Tiguan

Novinky, maž

Seat zveřejnil první várku technických informací. Sourozenec Volkswagenu Tiguan Allspace a Škody Kodiaq bude ze všech sourozenců nejdelší a nabídne dokonce větší zavazadelník než SUV od Škody. Do prodeje tarraco zamíří ještě letos.

Foto: Seat

Seat Tarraco (kamuflovaný prototyp)

Článek

Nové SUV, největší, jaké kdy Seat měl v nabídce, je pojmenované podle latinského označení španělského města Tarragona. Nový model je postaven na modulární platformě MQB a s ohledem na fakt, že na stejných základech stojí i kodiaq a tiguan, lze očekávat podobné motorizace, převodovky a pohon všech kol realizovaný mezinápravovou spojkou Haldex páté generace.

Na délku bude tarraco měřit 4 735 mm, což je více, než jak je dlouhý kodiaq (4 697 mm) nebo rovněž Tiguan Allspace (4 701 mm). Také Seat Tarraco bude pěti- nebo sedmimístný, v případě pětimístné verze nabídne zavazadelník větší než ve škodovce, ale na litr stejný jako v případě sourozence z Wolfsburgu - 760 l, rozdíl proti kodiaqu činí 40 litrů.

Foto: Seat

Seat Tarraco (kamuflovaný prototyp)

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Škoda Kodiaq 2,0 TSI

Premiéra v půlce září

Z motorizací zatím bylo potvrzené 1.5 TSI se 110 kW, známé i z dalších modelů koncernu Volkswagen. V nabídce bude i benzínový dvoulitr o výkonu 140 kW. Turbodiesely zastoupí dvoulitrové TDI ve verzích 110 kW a 140 kW.

Nový Seat Tarraco bude odhalen na speciální akci v úterý 18. září v Tarragoně. Do prodeje zamíří koncem letošního roku.

Foto: Volkswagen

Volkswagen Tiguan Allspace

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám