Hlavní obsah

Volvo bude mít divizi M, ale sporťák nečekejte

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Švédská značka Volvo založila divizi M. A ačkoli u konkurenčního BMW tohle písmenko znamená Motorsport a tedy ta nejrychlejší auta, u Volva je to jinak. M tu znamená Mobility.

Foto: Marek Bednář, Novinky

Volvo přinese systém sdílení aut, bude mít jednoduchý název - M

Článek

Písmeno M tak bude přiřazeno ke zcela novému projektu sdílené mobility. Už od jara roku 2019 bude klientům ve Švédsku a v USA k dispozici platforma pro sdílení aut. Vyvinuta byla nová mobilní aplikace, která má být před konkurencí v tom, že se bude učit. Neumožní tedy jen jednoduše vyhledávat zaparkované vozy, jejich možnost rezervace a placení, ale bude také sledovat zvyklosti majitele. Když půjde o člověka, který si dvakrát půjčí velký rodinný vůz, pravděpodobně tak bude preferovat taková auta, kam by posadil i rodinu.

Taková auta si pak bude půjčovat před víkendem. Proto mu aplikace bude nabízet dopředu možnost zamluvení vhodného vozu nebo možnost přistavení v určitou hodinu přímo před dům.

Že nabídka aut bude bohatá, zajišťuje společnost Sunfleet, která vozy Volvo už dnes nabízí. Má jich přes 1700, což je dostatečný počet.

Uvidíme, jak se tento projekt rozvine. V Paříži zastavili systém sdílených elektromobilů Boloré pro nezájem zákazníků, BMW také zrušila svůj systém sdílení ReachNow v New Yorku, kvůli velkému opotřebení a poškození sdílených aut, které už nemohly pokrýt poplatky za sdílení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám