Hlavní obsah

Seat Leon Cupra kvůli emisím přijde o 10 koní

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V roce 2016 deset koní přibylo, z 290 jich v aktuálním provedení Seatu Leon Cupra až doteď byly rovné tři stovky. Kvůli novým emisím postupům v rámci měření WLTP ale Seat přistoupil k navrácení na původní hodnotu, zjistil britský Auto Express. Prakticky nic se tím ale nezmění.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Seat Leon Cupra

Článek

Leon Cupra poháněl dvoulitrový TSI motor o výkonu rovných 300 (221 kW). Jde tak o nejvýkonnější model v historii Seatu. Točivý moment měl hodnotu 380 N.m od 1800 do 5500 otáček za minutu.

Nově 10 koní ubyde, jak se změní točivý moment, není známo, ale patrně klesne na stejnou úroveň jako před zvýšením. V praxi se tím ale prakticky nic nezmění, i bez těch deseti koní bude ostrý Leon pořád velice rychlým automobilem. Ostatně podívejte se na naše video, kde je vidět, jak 290koňová verze zrychluje do maximálních 256 km/h (dle rychloměru).

Seat Leon Cupra 290: zrychlení z nuly na 250 km/hVideo: Novinky

Zrychlení na 100 km/h je v případě původní verze otázkou 5,7 sekundy v případě DSG, nebo 5,8 s v případě verze s přímo řazenou manuální převodovkou. Nejvyšší rychlost je elektronicky omezena při 250 km/h.

Nejzásadnější novinou emisního testu WLTP (Worldwide Harmonized Light-Duty Vehicles Test Procedure), jenž vejde v platnost v září, je měření emisní (spotřeby) přímo v běžném provozu. To dosud nebylo. Zcela určitě dojde ke zpřesnění výsledků. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám