Hlavní obsah

Americký teréňák změkl. Chevrolet Blazer je moderní SUV

Novinky, fra

Pokud si pamatujete na jméno Chevrolet TrailBlazer, pak jistě víte, že to bylo auto někde na pomezí terénního vozu a SUV. Nový Chevrolet Blazer je SUV jak vystřižené.

Foto: Chevrolet

Chevrolet Blazer

Článek

Tedy vlastně ani to není. Sama značka jej označuje jako crossover, tedy auto, které není ani SUV, ani kombi… prostě něco někde na pomezí všeho. A bohužel musíme podotknout, že na pomezí je i v rámci designu. Přední tenké světlomety evokují Hyundai Kona. Maska chladiče by klidně mohla patřit nějakému Mitsubishi a podívejte se na zadní sloupek a páté dveře. Je to taková podivná směska Infiniti, Mazdy a Lexusu. Co říkáte?

Foto: Chevrolet

Chevrolet Blazer

Foto: Chevrolet

Chevrolet Blazer

Je ovšem pravda, že na USA je model Blazer neskutečně originální. Americké automobilky do takhle výrazného designu zatím nikdy nešly a dnes nejodvážnější SUV tak má paradoxně dříve ultrakonzervativní Lexus.

Pod kapotou je to také trochu poevropštěný vůz. Má pohon pouze přední nápravy a v případě zájmu i pohon na všechna kola. Ale to jde o elektronický systém s názvem Traction Select. Má také moderní motory, ale ten základní je čtyřválec o objemu 2,5 l (143 kW / 255 N.m), ten větší šestiválec (227 kW / 365 N.m). Jistě si vzpomínáte, že starý TrailBlazer byl nejprodávanější s vidlicovým osmiválcem o objemu 5,3 l. No, ekologické mantinely už těmhle motorům daly vale. Zato přilákaly převodovky s duálními spojkami, která je i zde.

Foto: Chevrolet

Chevrolet Blazer

Foto: Chevrolet

Chevrolet Blazer

Moderní doba přišla do USA ve velkém. Takže i zavazadelník má úžasnou novinku – posuvnou dělící příčku v zavazadelníku, které je upevněná v zapuštěných ližinách. Prostě to, co mělo Audi už… ani nepamatujeme nástup. Chevrolet přesto tohle označuje za velkou novinku.

Interiér je ale hodně povedený, vypadá výrazně sportovně a ve výbavě najdeme třeba šest USB slotů, vyhřívaná a ventilovaná sedadla, adaptivní tempomat… Cena ještě není určena. Samozřejmě že na tenhle model můžeme v Evropě zatím zapomenout, protože Chevrolet u nás oficiálně neprodává.

Foto: Chevrolet

Chevrolet Blazer

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám