Hlavní obsah

Škoda začíná odhalovat Kodiaq RS, Nürburgringem jej prohnala Sabine Schmitzová

Novinky, maž

Škoda začala odtajňovat nový model Kodiaq RS. Zatím zveřejnila upoutávku na video ze závodního okruhu Nürburgring. Slavnou Severní smyčku (Nordschleife) totiž nové er-eso obkroužilo v novém rekordu. Více budeme vědět už brzy.

BEZ KOMENTÁŘE: Škoda Kodiaq RSVideo: Škoda Auto

 
Článek

V tiskové zprávě automobilka píše o „rekordní jízdě”. O jaký rekord se jedná, není jasné, možná jde o nejrychlejší SUV v rámci škodovky, možná o něco úplně jiného. Už za dva dny, 14. června, Škoda ukáže kompletní video a zveřejní více informací.

Za volantem karoqu v „Zeleném pekle” seděla špičková závodnice - Sabine Schmitzová, vítězka zdejší 24hodinkovky. Zvláštností je, že s Kodiaqem RS nejela sama, doprovod jí dělal František Drábek, vedoucí produktové řady Compact, který se na vývoji auta spolupodílel.

Foto: Škoda

BEZ KOMENTÁŘE: Škoda Kodiaq

Patrně jen s TDI

Model bude pohánět podle našich informací turbodieselové BiTDI, benzínový motor TSI k dispozici nebude. Dvoulitrové dvakrát přeplňované TDI bude nabízet 240 koní (176 kW) a točivý moment 500 Nm (při 1750 otáčkách). Standardem pro nejsilnější dieselový motor bude sedmistupňová automatická převodovka DSG a pohon obou náprav.

Kodiaq RS dostane specifická dvacetipalcová kola a agresivněji tvarovaný přední nárazník. Vzadu jsou pak zvýrazněné koncovky výfuku. Vnitřek je stejný jako u běžných verzí, jiná jsou ovšem sedadla s výraznějším tvarováním a integrovanou hlavovou opěrkou. Poznávacím znamením jsou kromě černých zrcátek také typické znáčky RS.

Ve světové premiéře se nový Kodiaq RS ukáže počátkem října na pařížském autosalonu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám