Hlavní obsah

Tak už i Jeep má tříválec

Novinky, fra

Jsou automobilky, u kterých si moc nedovedeme představit, že by jejich auta mohl pohánět tříválec. Třeba Lamborghini nebo Ferrari. Bývalo to také BMW, ale to už není pravda. A značka Jeep nyní také překročila tuto mez.

Foto: Jeep

Facelift Jeepu Renegade. Ilustrační fotografie

Článek

Tříválec v jeepech byl před lety naprosto nemyslitelný oxymóron. Jenže modely se zmenšovaly a spojení s koncernem Fiat směřovalo k téhle metě naprosto jednoznačně. Ano, Jeep Renegade, nejmenší z rodiny amerického výrobce offroadů a SUV, dostane litrový tříválec. Ten bude mít výkon 88 kW (120 koní) a nahrazuje zážehovou šestnáctistovku, kterou můžete znát pod jejím obchodním názvem eTorq.

Novinka v motorizacích je ale ještě jedna – zážehová třináctistovka se čtyřmi válci, která nahrazuje 1.4 MultiAir. Ta nabídne hned dva různé stupně výkonů – 110 kW (150 koní) a 132 kW (180 koní). Podrobnosti zatím firma nezveřejnila a slibuje je v druhé půlce června.

Ovšem je tu ještě další věc u tohoto vozu. Renegade totiž změnil lehce svou tvář a přiblížil se vzhledem k nové generaci modelu Wrangler. Především má nová světla a masku chladiče, nové blinkry a také zadní koncová světla.

Značka Jeep hodně sází na tento evropský model. Rengade je i u nás nejprodávanějším autem značky, když za rok 2017 si jich 364 našlo nového majitele. Za ním je model Grand Cherokee (320 ks), Jeep Compass (99 ks), Jeep Wrangler (90 ks) a na beznadějně posledním místě je Jeep Cherokee (35 ks).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám